OFİS HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ

Yiğit Mühendislik HAVALANDIRMA

Ofis Havalandırma Sisteminin Avantajları

  • *Çalışanlar için uygun oksijen miktarının sağlanması,
  • *Çalışanlar için uygun sıcaklığın sağlanması,
  • *Uygun koşullarda, rahat çalışabilen kişilerin performanslarının yüksek olması,
  • *Uygun hava koşullarına sahip personelin daha az hastalanması, ofis havalandırma sistemine sahip olmanın başlıca avantajlarıdır.

Ofis Havalandırma Sistemi Belirlenirken Hangi Koşullar Göz Önüne Alınmalıdır?

Ofis içerisinde kullanılacak olan havalandırma sistemine karar verirken öncelikle çalışan kişi sayısı baz alınmalıdır. Akabinde ofis içerisinde kullanılan cihazlar göz önüne alınmalıdır. Bir ofis içerisinde ne kadar çok bilgisayar, yazıcı gibi elektronik cihaz var ise o kadar çok ısı üretimi oluşacaktır. Kullanılan alanların genişliği de göz önünde bulundurularak ofisiniz için gerekli olan en uygun havalandırma sistemi belirlenir.

Birden fazla kattan oluşan bir ofisiniz olduğunu varsayalım. Ancak her katta eşit personel bulunmuyor ya da her kat eşit şekilde kullanılmıyor olsun. Bu durumda ofis havalandırma sistemini kat bazlı talep edebilirsiniz. Böylece ciddi oranda enerji tasarrufu sağlamış olursunuz.

Ofis Havalandırma Yöntemleri

Doğal Havalandırma; Mekanik bir sistem kullanılarak bina içerisinde hava dolaşımının sağlanması yöntemidir. Doğal havalandırma sistemi üzerine yağmur, rüzgar, sıcaklık gibi çeşitli sensörler monte edilebilir. Bunun yanı sıra doğal havalandırma sistemi haricinde bir ofis havalandırma sistemi olması halinde doğal havalandırma sistemi bu sisteme bağlanabilir.

Doğal havalandırma sistemine ihtiyaç olup, olmadığı ya da bina için uygun olup olmadığı binanın çevresine, bina içi yerleşime ve binanın yapısına göre belirlenir.

Duman Havalandırma Sistemleri; Herhangi bir yangın olması durumunda bina içerisine duman havalandırma sistemi kurulabilir. Ancak bu sistemin tam olarak ofis havalandırma ihtiyacını karşılamayacağı unutulmamalıdır.

Herhangi bir yangın anında binanın güvenli bir şekilde boşaltılmasına destek olması amacıyla merdiven boşluklarına, atriyumlara ve koridorlara duman havalandırma sistemi montajı yapılabilir. Duman havalandırma sistemleri genellikle otomatik olarak gerçekleştirilir. Herhangi bir duman algılanması durumunda duman menfezleri otomatik olarak açılır. Sistem aktif olduktan sonra tüm duman dağılana kadar ya da manuel olarak kapatılana kadar çalışmaya devam eder.

 

Ofis Havalandırma Çeşitleri

Ofis havalandırma sistemleri; havalandırma aspiratörü, havalandırma fanı, menfez, hava filtresi ve  kanal bölümlerinden oluşur. Her bir bölüm için çok sayıda seçenek mevcuttur.

Kanal seçenekleri; Havalandırma bacası, havalandırma borusu, alüminyum hava kanalı, flexible hava kanalı, hazır flanşlı hava kanalı, spiral hava borusu, spiro kanal, spiro boru, spiro yuvarlak hava kanalı, DKP siyah kanal, kare kanal, yuvarlak kanal.

Filtre seçenekleri; Karbon, sulu baca, baca filtresi, elektrostatik filtre, toz filtresi, kaba filtre, ultraviyole filtre, otomatik yıkamalı, aktif karbon, davlumbaz, aspiratör, şaşırtmalı, yağ filtresi, siklon filtre.

Menfez çeşitleri; Flex boru, branda flex, yangın damperi, hava damperi, akrobat kol flex, dış cephe panjuru, iç ortam panjuru.

Aspiratör çeşitleri; Hücreli, mutfak aspiratörü, kanal tipi, baca.

Yiğit Mühendislik HAVALANDIRMA 'yı tercih ederek düzenli periyodik bakım ile kaliteli bir hizmeti  uzun vadeli bir yatırıma dönüştürebilirsiniz.Ofis havalandırma sistemleri hakkında daha fazla bilgi almak ofisimize gelebilir, iletişim numaralarımızı veya Whatsapp hattımızı kullanarak firmamız ile irtibata geçebilirsiniz.